DISCLAIMER - © 2024
boeken
baby

Nog wat tips om je door de bevalling te helpen

Tijdens de weeën is warmte altijd prettig. Dit kan in vele vormen, zoals een kruik, de douche of lekker in bad. Zorg ook dat de kamer waarin je bevalt warm is.
Je kunt de weeën op allerlei manieren opvangen. Probeer alles uit; achterstevoren op een stoel, hangend over een stapel kussens, wiebelend op een yogabal of steunend op je partners schouders. Het maakt niet uit; als het prettig voelt, gewoon doen.
Eet en drink af en toe iets lichts.  AA-drink, limonadesiroop of druivensuiker is vaak voldoende.
Probeer zeker overdag in het begin wat afleiding te zoeken door bijvoorbeeld wat rond te lopen of een DVD te bekijken.

Gedurende de nacht zijn weeën voor je lichaam al erg vermoeiend. Het is vaak beter om het dan zo rustig mogelijk aan te doen en lekker in bed te blijven. Probeer zo lang mogelijk rustig te ademen, kort door je neus in en lang uit door de mond. Leg je handen op je buik en probeer daar naar toe te ademen. Dit is de manier waarop je het het langst vol houdt.
Bevallen is iets dat men het liefst in alle rust doet. Probeer samen met je partner een team te vormen, zonder al te veel afleidingen of personen om je heen.
Een bevalling begint bij de meeste mensen rustig en wordt steeds heftiger. Ontsluiting kost tijd en goede weeën, zeker bij een eerste kind.