DISCLAIMER - © 2024
boeken
baby

Hoe kun je bevallen?

Het is mogelijk op allerlei manieren te bevallen: in bed, in bad, op de baarkruk of in welke houding je voorkeur heeft. Vooraf is meestal moeilijk te bepalen wat voor jou prettig is, omdat je nog niet weet hoe je je zult voelen. De baarkruk hebben wij  in ieder geval altijd bij ons, mocht je deze willen uitproberen.

Het zelf kiezen van een bevalhouding is wel afhankelijk van de situatie. Mocht zich een medisch probleem voordoen, dan kan het zijn dat we ons niet aan je voorkeur kunnen houden. Soms is het voor ons of de gynaecoloog nodig dat je op bed blijft. We zullen duidelijk met je doorspreken wat de reden is en toch zoveel mogelijk je wensen respecteren.
 

Bevalplan

Soms is het prettig om je verwachtingen, zorgen en ideeën over de bevalling op papier te zetten. Dit heet een bevalplan.Hierin kun je je ideëen en wensen ten aanzien van de bevalling kwijt. Wij proberen tijdens je bevalling hier zoveel mogelijk rekening mee te houden en aan je wensen tegemoet te komen.De verloskundige stelt altijd de veiligheid van jou en je kind voorop en kan weleens om die reden van het bevalplan afwijken. Ook kan het zijn dat je tijdens de bevalling iets anders wilt dan je van te voren in gedachten had. Je weet immers nooit van te voren hoe je tijdens de bevalling gaat reageren.  We hebben een informatie/invulformulier gemaakt waarin we uitleg geven over de verloskundige zorg die je van ons kunt verwachten tijdens de bevalling. Mocht je nog specifieke wensen hebben ten aanzien van je bevalling, dan kun je deze kwijt in het bevalplan.

Klik hier om een bevalplan uit te printen (PDF)