DISCLAIMER - © 2023
boeken
baby

De verloskundigen 

Ik ben Simone Vermeulen, verloskundige. In 1987 heb ik mijn studie aan het Rijksopleidingscentrum voor verloskundigen te Rotterdam afgerond. Na een jaar te hebben waargenomen in diverse praktijken, ben ik in 1988 in Lisse gaan werken. Sindsdien ben ik in Lisse en omstreken werkzaam geweest in diverse praktijken. In 2001 ben ik mijn eigen praktijk in Lisse /  Lisserbroek begonnen.
In 2010 is mijn collega Annemarie Duineveld in de praktijk komen werken als vaste waarneemster.
 
Ik ben Annemarie Duineveld-Borst, verloskundige sinds 2000. Ik heb de opleiding tot verloskundige in Amsterdam gedaan en ben tevens echografiste. Na bijna 10 jaar in de maatschap in Nieuw Vennep te hebben gewerkt, heb ik gekozen voor een wat rustiger loopbaan als medewerkster in de praktijk in Lisse en omstreken. Ik heb drie kinderen.

Omdat we het erg belangrijk vinden, dat jullie een bekend persoon zien bij de controles en bij de bevalling, werken we zo min mogelijk met andere waarneemsters. Alleen in het uiterste geval, zoals ziekte of vakantie zullen we waarneemsters inhuren.

Beiden zijn wij aangesloten bij de beroepsvereniging KNOV en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister. Dit is een kwaliteitssysteem waarbij verloskundigen verplicht zijn, zich te blijven bijscholen. We werken mee aan scholing en verbetering van de huidige verloskundige kennis. Hiertoe zijn wij verplicht om 300 uur scholing te volgen in 5 jaar tijd. Tevens zijn wij allebei BIG geregistreerd.

De praktijk is ook aangesloten bij de coöperatie van verloskundige praktijken in Leiden en de bollenstreek genaamd L.E.O. DIt is een hele nieuwe manier van samenwerken tussen verloskundigen. We proberen samen te werken aan kwaliteit, goede voorzieningen voor onze zwangeren en  goede samenwerking met de ziekenhuizen.

Wij zijn trots op onze twee-vrouws praktijk. Omdat wij kleinschalig werken, kunnen wij persoonlijke begeleiding en aandacht garanderen. Dit vinden wij zelf een prettige manier van werken.